Scena na mostu
Postavljamo i ispunjavamo ciljeve za narednih 25 godina

Ciljevi i napredak

Postavljanje ciljeva u području održivog razvoja nije novost u 3M komapniji. Mi postavljamo globalne ciljeve u očuvanju okoliša još od 1990. godine. Kao značajan dio u povijesti naše tvrtke, spomenuti ciljevi doprinijeli su značajnom smanjenju negativnog utjecaja na okoliš i promovirali nas u lidera u području očuvanja okoliša.

Ne zaustavljajući se na tome, s ponosom ističemo da se nismo ograničili samo na svoje poslovne aktivnosti, već smo se usredotočili na potporu ciljeva održivosti i potrebe naših klijenata i zajednica u kojima živimo. I dok smo svjesni značaja onoga što činimo u okviru svojih vlastitih poslovnih aktivnosti, i što ćemo nastaviti dodatno unaprjeđivati, uvidjeli smo da se može ostvariti mnogo veći učinak ako se potrudimo da, u suradnji s drugima, razumijemo i prebrodimo izazove s kojima se suočavamo.


Svoje ciljeve i strategiju na polju održivosti postižemo kroz:
 

 • pružanje vrhunske kvalitete svojih proizvoda i usluga i kroz naš lanac nabave; 
 • uvođenje inovacija u cilju unaprjeđenja kvalitete života u suradnji s našim kupcima i partnerima; i,
 • obogaćivanje društvenih zajednica u kojima živimo i radimo.


Kada razmišljamo o svojim kupcima, partnerima i društvenim zajednicama, kao i našim zajedničkim potrebama i izazovima s kojima se susrećemo, uviđamo zajedničke mogućnosti. Pored izazova iz područja očuvanja okoliša, prepoznajemo povezanost socijalnih izazova s kojima se susrećemo u svojim naporima u stvaranju boljeg svijeta. Naša ambicija je da, kroz suradnju, stvorimo svijet u kojem će svaki pojedinac živjeti bolje - u kojem će prirodni resursi biti uvijek dostupni, u kojem će svim ljudima biti dostupne mogućnosti za obrazovanje i zapošljavanje, i u kojem će sve društvene zajednice biti sigurne, zdrave, povezane i uspješne.


Svoje ciljeve i planove za sljedećih 10 godina uklopili smo u zajedničke globalne okvire, a s ciljem stvaranja takvog svijeta u budućnosti. Kroz prepoznavanje međusobnih veza i preklapanje preuzetih obveza i njihovog utjecaja na mnogobrojne izazove s kojima se suočavamo, svoje napore smo usmjerili prvenstveno na rješavanje osnovnih problema koje svaki cilj teži prevladati. Sa rijetkim izuzecima, svi ciljevi su globalni, s početnim datumom u 2015., a završnim u 2025. godini. Pozivamo Vas da saznate još više o ovome i da nam se pridružite u putovanju prema poboljšanju života svakog pojedinca.

 


Nedavna postignuća

 • Sa proizvodnim pogonima u područjima od zdravstvene zaštite, preko elektronike do proizvoda za automobilsku industriju, pronalazimo nove tehnologije koje svakodnevni život čine lakšim, sigurnijim i ispunjenijim. Među načine s kojima smo uveli svoje ideje i inovacije u cilju postizanja održivije budućnosti, ubrajamo:

   

  • U 2014. godini, osvojili smo nagradu ENERGY STAR®, koju dodjeljuje agencija za zaštitu okoliša u SAD, za napore koje ulažemo u cilju očuvanja energije diljem svijeta. To je bila 10-ta uzastopna godina da kompanija 3M osvaja tu prestižnu nagradu, što je presedan u gospodarskom svijetu. Također smo se ponovno našli na listi Dow Jones Indeksa održivosti - privilegija koju imamo još od 1999. godine.
  • Razvili smo i izbacili na tržište veliki broj proizvoda usmjerenih na održivu proizvodnju, od energetski štedljivih folija za tablet računala, Post-it® zelenih blokića, zračnih brana i brtvenih rješenja u građevinarstvu, preko Envision® grafičkih folija, 360 Encompass™ zdravstvenog informacijskog sustava, pa sve do štedljive, višestruko nagrađivane LED tehnologije.
  • Stalan uspjeh našeg programa isplativosti prevencije zagađenja vidljiv je u nastojanju sprječavanja kontaminacije skoro 2 milijuna tona zraka i vode te zbrinjavanjem otpadnog materijala, kao i u globalnom smanjenju emisije plinova uzročnika efekta staklenika za čitavih 57% u razdoblju od 2002. do 2013. godine, i to u apsolutnom iznosu (iako je volumen prodaje tvrtke porastao za 30 posto u istom razdoblju).
  • Pružamo stalnu podršku zaštiti i obnovi vitalnih eko-sustava diljem svijeta. Kroz suradnju s partnerima poput Društva za očuvanje prirode (The Nature Conservancy), 3M Fondacija osigurala je više od 21 milijuna dolara za očuvanje više od 1 milijuna jutara zemljišta.
  • Više od 61.6 milijuna dolara vrijednosti donacija u gotovini i robi diljem svijeta tijekom 2013. godine Pogledaj više o sudjelovanju tvrtke '3M' u životu društvenih zajednica .Početkom 2014. godine, uključili smo se u United Nations Global Compact. Tvrtka 3M uvijek je postupala sukladno temeljnim vrijednostima navedenim u pismenom Dogovoru, i ponosni smo da možemo i formalno objaviti svoje opredjeljenje prema provođenju njegovih 10 načela u području ljudskih prava, zaposlenja, očuvanja okoliša i borbe protiv korupcije, kao i unaprjeđenje našeg partnerskog odnosa s organizacijom.