1. Croatia
 2. FUTURO™ brand
 3. Izvori
 4. Najčešće postavljana pitanja
Zupčanici

Najčešće postavljana pitanja

Okupili smo na jednome mjestu odgovore na najčešće postavljana pitanja u vezi FUTURO™ proizvoda i njihovog korištenja. Ne vidite svoje pitanje na listi niže? Slobodno nas kontaktirajte..


 • Čičak zatvarač na mojem stezniku više ne drži dobro kao prije. Što mogu napraviti?

  Može biti da mu je samo potrebno dobro čišćenje. Vlakna i ostali materijali mogu ostati zarobljeni u površini čička. Možete pokušati očistiti čičak tako da prvo mehanički odstranite nečistoće iz njega, a zatim očistiti čičak sa nečim mekim i čvrstim kao što je četkica za zube. Sa toplom vodom i blagim deterđentom te četkicom za zube očistite obje strane čička. Ovaj proces bi mogao pomoći kod boljeg prianjanja čička. Ukoliko ne pomogne, u tom slučaju je materijal star i oštećen, te bi trebao biti zamjenjen. Ukoliko se i dalje pojavljuje isti problem molimo nazovite nas na naš broj +385 1 2499 750 za pomoć.


 • Da li FUTURO™ steznici sadržavaju metale?

  Da, sljedeći FUTURO™ steznici sadržavaju metale:

  FUTURO™ Active Knit stabilizator koljena (stay)
  FUTURO™ Custom Fit stabilizator gležnja (cables and dial component)
  FUTURO™ Energizing steznik za zapešće (stay)
  FUTURO™ Sport Hinged steznik za koljeno (hinge)
  FUTURO™ Night Wrist Sleep Support (stay)
  FUTURO™ Prilagodljivi steznik za leđa (lace crimps, grommet)
  FUTURO™ Reversible Splint steznik za zapešće (stay)
  FUTURO™ Sport prilagodljivi stabilizator koljena (stay)
  FUTURO™ Stabilizirajući steznik za koljeno (stay)
  FUTURO™ For Her Slim Silhouette steznik za koljeno (stay)
  FUTURO™ Custom Fit stabilizator zapešća (cables and dial component)
  FUTURO™ Deluxe stabilizator zapešća (stay)


 • Da li mogu nositi steznik kada spavam?

  Naši steznici su napravljeni za nošenje samo tijekom dana. Ne bi se smjeli nositi preko noći te biste ih trebali ukloniti prije nego što liježete u krevet. Iznimke su ovi proizvodi: FUTURO™ Night Wrist Sleep steznik i FUTURO™ Night Plantar Fasciitis Sleep steznik. Oba su dizajnirana za noćnu upotrebu, kako bi se ljudi koji osjećaju bolove u zapešću ili stopalu mogli odmoriti i imali ugodan san.


 • Da li mogu nositi steznik tijekom plivanja?

  Ne preporučujemo upotrebu steznika tijekom plivanja, jer njegovo nošenje u vodi može skratiti vijek trajanja materijala. Također, materijali se mogu napuniti s vodom te zbog toga postoji mogućnost da više ne pristaju dobro na određenom dijelu tijela.


 • Imam jaku alergiju na lateks, ali mi je potreban steznik za nošenje (po preporuci mojeg doktora). Možete li mi reći da li Vaši proizvodi sadržavaju lateks?

  Ukoliko FUTURO™ proizvodi sadržavaju lateks, piše na web stranici o proizvodima i također i na samom pakiranju proizvoda. Imamo mnogo proizvoda koji NE sadržavaju prirodni gumeni lateks, što Vam ostavlja veliki izbor proizvoda za korištenje naših proizvoda ukoliko ste alergični.

  Za upotrebu na ruci i zapešću, ovdje smo naveli neke proizvode koje biste mogli uzeti u obzir:

  FUTURO™ Sport Prilagodljivi steznik za zapešće
  FUTURO™ Precision Fit steznik za zapešće
  FUTURO™ Reversible Splint steznik za zapešće
  FUTURO™ Noćni steznik za zapešće
  FUTURO™ Energizing steznik za zapešće
  FUTURO™ Deluxe stabilizator za zepešće
  FUTURO™ Custom Dial stabilizator za zapešće
  FUTURO™ Energizing Support Glove
  FUTURO™ Deluxe stabilizator palca

  Za više informacija o ovim proizvodima posjetite našu stranicu s katalogom proizvoda.


 • Ukoliko se moj steznik zaprlja, hoću li ga moći očistiti?

  Da, FUTURO™ steznici mogu se očistiti. Prvo, ukoliko Vaš steznik ima kopče, uklonite ih. Zatim zatvorite sve čičak zatvarače te ručno operite blagim deterđentom i u toploj (ne vrućoj) vodi. NIJE DOPUŠTENO: pranje u perilici, sušenje u sušilicI, kemijsko čišćenje, izbjeljivanje ili korištenje omekšivaća.

  Za općenite informacije vezane uz održavanje molimo posjetite stranicu za Njegu i održavanje FUTURO™ proizvoda. Upute također možete pronaći na pakiranju proizvoda ili na individualnim stranicama na FUTURO™ web stranici o tome kako održavati svaki pojedini FUTURO proizvod.


 • Koliko dugo bih trebao nositi steznik?

  Odluka o duljini nošenja steznika Vaša je osobna preferencija. Općenito se preporuča korištenje steznika tijekom različitih aktivnosti i oko sat do dva nakon njih. Ukoliko se osjećate bolje dok ga dulje nosite, to je također u redu. Ali ne bismo preporučili nošenje steznika tijekom spavanja.


 • Ne mogu pronaći neke od Vaših proizvoda u trgovini. Gdje ih mogu kupiti?

  Svaki od naših proizvoda na našoj web stranici ima ikonu Gdje kupiti te Vam to može pomoći da pronađete maloprodajnu trgovinu sa tim proizvodom. Za više informacija možete posjetiti našu generalnu Gdje kupiti web stranicu. Amazon.com također drži sve naše proizvode, te ih i tamo možete nabaviti. Ukoliko i dalje ne možete pronaći traženi proizvod, molimo kontaktirajte našu službu za korisnike na broj +385 1 2499 750.


 • Da li postoji jamstvo za Vaše steznike?

  3M jamči da su naši proizvodi bez grešaka u materijalu ili izradi ukoliko se koriste u skladu s uputama. 3M ne daje nikakva druga izričita ili podrazumjevana jamstva, uključujući bilo kakvo jamstvo o mogućnosti prodaje ili prikladnosti za određenu svrhu.

  Ukoliko ovaj proizvod ne bude u skladu s ovim jamstvom, Vaš isključivi pravni lijek i jedina obaveza 3M-a biti će zamjena 3M proizvoda ili povrata kupoprodajne cijene 3M proizvoda s predočenjem računa o kupnji kao dokazom o kupnji. Nazovite naš broj, pošaljite nam poruku ili e-mail na web stranici navedenoj u nastavku kako biste saznali više o povratu proizvoda. Ovo ograničeno jamstvo ne obuhvaća zamjenu ili povratak novca za proizvode oštećene nesretnim slučajem, lošim održavanjem, zloupotrebom ili višom silom. 3M NEĆE BITI ODGOVORAN ZA GUBITAK ILI ŠTETU KOJA NASTANE 3M-OVIM PROIZVODOM, IZRAVNO, NEIZRAVNO, POSEBNO, SLUČAJNO ILI POSLJEDIČNO, BEZ OBZIRA NA UTVRĐIVANJE PRAVNIM PUTEM, UKLJUČUJUĆI JAMSTVO, UGOVOR, NEMAR ILI STRIKTNU ODGOVORNOST. Neke države ne dopuštaju isključivanje ili ograničavanje slučajne ili posljedične štete, tako da se gore navedeno ograničenje ili odricanje ne odnosi na Vas. Ovo jamstvo daje Vam točno određena zakonska prava no postoje i druga prava koja se razlikuju od države do države.


 • Gdje je potrebno pozicionirati kompresivni jastučić kod steznika za lakat?

  Nakon što stavite FUTURO™ steznik za lakat sa kompresivnim jastučićem, pozicionirajte jastučić tako da se nalazi na vrhu i na donjoj strani (radijalna i lakatna strana) podlaktice, točno ispod lakta.

  Ukoliko Vam je potrebno više informacija, možete pronaći upute o nošenju na svim pakiranjima FUTURO™ proizvoda, kao i na web stranici sa proizvodima.


 • Kako mogu zamjeniti metalnu udlagu kako bi steznik pristajao i na moju drugu ruku?

  Izvucite metalni dio iz džepića FUTURO™ Adjustable Reversible Splint Wrist steznika. Držite metalni dio, zarotirajte steznik te umetnite metalnu udlagu u suprotan otvor džepića. Slijedite upute za nošenje navedene na pakiranju.


 • Da li postoje među Vašim proizvodima steznici koji ne sadržavaju neopren?

  Imamo nekoliko različitih proizvoda koji ne sadržavaju neopren. Ne možemo Vam predložiti određeni steznik jer ne znamo o kakvom se stanju ili ozljedi radi. Međutim neke od opcija su FUTURO™ Comfort Lift Knee steznik i FUTURO™ Stabilizing Knee steznik.

  Također se možete poslužiti pretraživačem proizvoda na web stranici kako biste pronašli najbolju opciju za Vaše stanje ili ozljedu.


 • Moj steznik za koljeno mi pristaje ali je veoma uzak. Znam da steznik mora pružati kompresiju ali koliki pritisak je dobar pritisak? Molim Vas savjet.

  U pravu ste, steznik za koljeno mora pružati kompresiju te zato mora biti uzak. Ali u slučaju da se urezuje u kožu oko rubova steznika, trebali biste nabaviti za jednu veličinu veći steznik. Odlična veličina trebala bi biti ona koja pruža kompresiju, ali je ujedno i udobna.