Pogled na seoske električne vodove iz zraka
Isporučite, sačuvajte i doživite energiju na drugačiji način.

 

 

 

 

Pregled proizvoda za tržište energije

Tržišta energije

Koristite manje, a omogućite više - kako bi unaprijedili svijet.

3M Vam pomaže iskoristiti sunčevu svjetlost, razvija i isporučuje kvalitetne i pouzdane priključke za mrežu te smanjuje težinu prijenosnih vodova, čime se ostvaruje prijenos veće količine električne energije. Diljem svijeta 3M pomaže pri uštedi energije, smanjivanju troškova po vatu i otkrivanju novih načina za stvaranje održive budućnosti.


Proizvodi vezani za energiju

Pogledajte sve proizvode vezane za energiju

 

 • Koristite manje, a omogućite više - kako bi unaprijedili svijet.

  Pomažemo Vam sunčevu svjetlost pretvoriti u energiju. Razvijamo i isporučujemo kvalitetnu i pouzdanu mrežnu vezu. Smanjujemo težinu prijenosnih vodova, čime se ostvaruje prijenos veće količine električne energije. Diljem svijeta 3M pomaže pri uštedi energije, smanjivanju troškova po vatu i otkrivanju novih načina za stvaranje održive budućnosti. Surađujemo s onima koji štite, njeguju i čuvaju energiju u svakoj grani gospodarstva i na svim kontinentima. Cilj nam je otkrivanje novih načina očuvanja energije i optimiziranje vrijednih prirodnih izvora.

 


Inovacije na djelu

 • Sačuvajte energiju unutar Vašeg prostora.

  Bezmetalna nanotehnologija u 3M™ foliji za stakla Prestige Exterior Series odbija do 97% sunčeve infracrvene svjetlosti koja proizvodi toplinu i do čak 99% UV zraka, te ujedno pomaže da se smanje troškovi energije za 8-12% na godišnjoj razini (Rock N’ Roll Hall of Fame).

 • Evo jedne sjajne ideje.

  Upotrijebite srebrnasto metalizirani polimerni film, otporan na vremenske uvjete, s ukupnim koeficijentom refleksije pod utjecajem sunčeve svjetlosti 94% u odnosu na izravno svijetlo. Rezultat: svjetlije LED lampe.

 • Više energije, manje prekida.

  Koristite li aluminijski kompozitni materijal za jezgre vodiča u dalekovodima, možete prenijeti dva puta više električne energije kroz u pola manju težinu dalekovoda - a da ne narušite postojeću infrastrukturu.

 • Iskoristimo prirodno svjetlo i smanjimo trošak energije.

  Mikro strukturalne prizme usmjeravaju skoro 80% vanjskog prirodnog svjetla u prostoriju te time smanjuju potrošnju električne energije u prostoru.

Inovacije na djelu


O 3M tržištima energenata

 • 3M kompanija pomaže Vam stvoriti svijet koji će biti bolje mjesto za život. Od folija za stakla do termoskupljajućih spojnica za kablove, naša rješenja u području očuvanja energije omogućuju Vam stvaranje prostora u kojem će ljudi rado živjeti, raditi, učiti i igrati se. Naša tehnologija obnovljive i solarne energije pomaže u ispunjenju strogih standarda održivosti, istodobno čuvajući estetiku zgrade.