Maskiranje vozila za popravak

Maskiranje vozila za popravak

 • Masking sustavi od 3M mogu se koristiti u svim procesima premazivanja i popravaka, od standardne trake za maskiranje do specijalnih primjena i rješenja.
  U svijetu, 3M je jedan od najvećih i najiskusnijih proizvođača ljepljivih traka. Za zadatke obnavljanja automobila, maskiranje vrpce igra važnu ulogu u svim temeljnim procesima. Intenzivno istraživanje i razvoj unutar 3M stalno osigurava dodatke inovativnih proizvoda kako bi proces klijenata bio sigurniji.
  Takvi inovativni primjeri su napredna vrpca za maskiranje vrpce s mekim rubom za maskiranje tepiha i Scotch® Transition Tape. Novi dizajn ovih dviju proizvoda omogućava znatno blaže rubove boja i prijelaze, što uvelike smanjuje ponovnu obradu. Samo dva od mnogih proizvoda od 3M koji zapravo poboljšavaju radni proces trgovine.

Opće maskiranje vozila

 • Prije bilo kakvog popravka automobila ili bilo kojeg slikarstva, dijelovi automobila na kojima se ne smije raditi trebaju biti zaštićeni od neželjenih oštećenja, prljavštine ili preplitanja boje.

  Raditi temeljito od samog početka smanjuje ili čak eliminira bilo čišćenje ili ispravljanje poslije.

  Materijalne aktivnosti koje se konzumiraju vrijeme mogu se svesti na najmanju moguću mjeru upotrebom materijala visoke kvalitete i dobrih tehnika primjene, a uvijek je vrijedno ulagati u vrpce za maskiranje, koje se lako mogu ukloniti bez klizanja, rezanja ili ostavljanja ljepljivih ostataka.

  Općenito, sljedeći materijali trebaju biti korišteni i spremni pri ruci:

   

  • Zaštita unutarnjih površina za sjedenje i podnice
  • Masking trake
  • Maskiranje filma
  • Masking papir
  • Specijalne vrpce za maskiranje kao što je Soft Edge pjena za maskiranje Tape Plus za otvore ili trake fine linije za oštre i jasne linije

   

   

   

Maskiranje otvora

 • Za najbrže, pouzdano maskiranje otvora, koristite 3M Soft Edge masku za maskiranje pjene koja je idealna za pokretne dijelove automobila kao što su vrata, poklopac motora ili poklopci kabine. Nanesite vrpcu duž linije tijela automobila bez istezanja i lagano pritisnite u oba smjera. Jedna veličina odgovara svim otvorima.

Posebni postupci za maskiranje

 • Za prikrivanje posebnih dijelova kao što su ručke vrata, detalje o primjeni, odbojnici ili plastični dijelovi, najbolje je koristiti posebne proizvode kao što su fine linije trake poput Scotch® Fine Line Tape 471, koje omogućuju precizno pračenje konture i rubove te imaju veliku fleksibilnost. Korištenje posebnih proizvoda za posebne namjene štedi vrijeme, materijal i ispravke!

Korak po korak vodič - Maskiranje za popravak automobila


 • Korak 1

  1. korak - Čišćenje površine

  Odmastite površinu i oko područja popravka - slijedite preporuke proizvođača boje. Dobro su prikladne za ovaj korak 3M pločasti brisači 34567.

 • Korak 2 - Primijeni maskiranje filma

  Korak 2 - Primijeni maskiranje filma

  Pokrijte cijeli automobil osim područja popravka pomoću 3M Masking filma koju ste odabrali.
  Korištenje 3M Masking filma smanjuje radno vrijeme jer omogućuje brzo pokrivanje automobila samo jednom osobom. Film će se pričvrstiti za automobil, spriječiti površinu od neželjenih prepreka i pružiti vam vizualnu kontrolu.

 • Korak 3 - Pripremite okolinu popravka

  Korak 3 - Pripremite okolinu popravka

  • Pripremite veće područje koje trebate zaokružiti, uključujući primjenu rješenja za maskiranje otvora, kao što su 3M Soft Edge maska za maskiranje pjene / meke krpe za maskiranje pjene s mekim rubom i / ili 3M Schotch Transition Tape, koji se primjenjuju na liniju karoserije automobila bilo kojeg pomičnog dijela za zatvaranje praznine.

  Ako trebate raditi oko gumenih dijelova, 3M Lift'n'Stick štiti ih i drži ih natrag te omogućuje da se boja ukloni ispod gumenih brtvila i ostavlja dijelove vrlo čistima.

 • Korak 4 - Izrežite i popravite film

  Korak 4 - Izrežite i popravite film

  Izrežite maskirni film oko područja popravka u pripremi za punilo i temeljnu podlogu i fiksirajte film s 3M maskirnim trakama.
  Za najbolje rezultate, nanesite Scotch Transition Tape na vrpcu 3M Masking trake kako biste omogućili glatku prijelaz na rubove.

 • Korak 5 - Pričvrstite film na obrise prije bazičnog / bistrog sloja

  Korak 5 - Pričvrstite film na obrise prije bazičnog / bistrog sloja

  Prije nanošenja baze i bistrog sloja, dodatno odrežite maskirni film i pričvrstite ga na maskiranje profila i otvora.

 • Korak 6 - Nakon - ispravno demaskiranje

  Korak 6 - Nakon - ispravno demaskiranje

  Ispravno uklanjanje proizvoda za maskiranje

   

  • Uklanjanje trake za maskiranje i film najbolje se obavlja kada je automobil upravo izašao iz pećnice i još je topao.
  • Uvijek uklonite maskirnu traku povlačenjem pod pravim kutom prema površini. Ravni ili oštriji kut imaju veći rizik ostavljanja ljepljivog ostatka na površini.
  • Korištenje premijskih vrpci za maskiranje će se isplatiti jer imaju nižu tendenciju ostavljanja ljepila - štedi vam najvredniju stvar: radno vrijeme!

   

Pokazni video – Karakteristike maskirnih traka