SMART popravak

SMART popravak štete nastale sudarom

 • SMART popravak štete nastale sudarom

  SMART popravak je kombinacija troškovno učinkovitih tehnika koje se mogu koristiti kada područje koje treba popraviti može se nalaziti unutar područja A4 papira.

Proces SMART popravke


Postupak korak po korak za SMART popravke


 • 1. korak - Procjena štete i površinsko čišćenje

  1. korak - Procjena štete i površinsko čišćenje

  • Procijenite položaj, veličinu oštećenja i boju za prikladnost za SMART popravak (THINK SMALL).
   1. Operite i prethodno očistite cijelu ploču pomoću 3M Professional plošnih brisača 34567 i prikladnog sredstva za čišćenje.
   2. Spojite cijelu ploču pomoću 3M Perfect-it III Fast Cut Plus Spoj 50417 i 3M Perfect-it III Extra Fine Spoj 80349 ako je tamna boja - kako biste vratili ploči svježe obojeni izgled.
  • Ovaj korak je ključ za postizanje adhezije boje posebno u području miješanja. Bilo koji tragovi vremenskih utjecaja moraju biti potpuno uklonjeni.
 • Step 2 - Surface Preparation

  Korak 2 - priprema površine

   1. Uklonite nepravilnosti koristeći 3M Hookit Cubitron II Abrasive 75mm Disc - 150+/220+. Uvijek počnite sa najfinijim slojem. Onda koristite 75mm diskove kako bi minimalizirali područje popravka. Ako površina mora biti popunjena, nanesite filter i primjenite 3M Dry guide Coat i pijesak sa 3M Hookit Cubitron II Abrazivom 75mm Disc - 220+.
   2. Izbrusite oko područja popravka koristeći 3M Hookit Ljubičasti P400 - 75mm.
   3. Povečajte radno područje koristeći 3M Trizact 75mm, P3000 Diskove za finu obradu.

    Zapamtite da razmišljate u malom, cijela površina brušenja ne smije biti veća od A4 papira!
 • 3. korak - Maskiranje

  3. korak - Maskiranje

  Ovisno o mjestu oštećenja, dostupne su nekoliko tehnika maskiranja i proizvoda.

  Pazite da prekrivate okolno područje kako biste zaštitili od prljavštine, ali ostavite prostor za popravak dovoljno velik da izbjegne stvaranje oštrih boja koje biste trebali eliminirati kasnije. Veliki proizvod koji će vam pomoći u postizanju glatkih prijelaza na vanjskom području je 3M Smooth Transition Tape.

 • Step 4 - Primer Application

  Korak 4 - aplikacija primera

  Nanesite temeljni premaz prema preporukama tvrtke Paint.

  Idealan proizvod koji se koristi je 3M Accuspray ™ v s Mini PPS ™, omogućujući vam učinkovitu uporabu proizvoda s minimalnim otpadom. Prekomjerno raspršivanje mora se držati na minimumu kako bi područje popravka bilo što manje moguće.

 • Step 5 - Primer Sanding

  Korak 5 - brušenje prašine

  Izbrusite primer pomoću 3M ™ Hookit ™ Purple P400 / P500 75 mm abrazivnog diska.

 • 6. korak - Nanošenje boje

  6. korak - Nanošenje boje

  Nanesite boju prema preporukama tvrtke Paint. Postupak ucinkovitog nanošenja boja vršit ce se korištenjem 3M aplikacijskih sustava, za boje, ovisno o veličini popravka, preporuča se korištenje 3M Midi ili Mini PPS™ sustava kako bi se povećala potrošnja boje i smanjila količina otpada. 

  Napomena: Usklađenost s VOC znači da su najmodernija blatobrani za spotove sada aerosoli koji se nanose nakon čistog premaza prije pečenja. To znači da se postupak miješanja mora prilagoditi kako bi se uklopio u skladu s odgovarajućim proizvodima. Molimo pogledajte preporuke proizvođača boje.

   

 • 7. korak - Ispravljanje boje i završni premaz

  7. korak - Ispravljanje boje i završni premaz

  U idealnom slučaju, popravljeno maleno područje ne bi trebalo biti polirano jer se obično potrebni Spot Blender aerosol primjenjuje u vrlo tankom sloju, koji ne odupire nikakvom poliranju. Ako je to neizbježno, upotrijebite 3M™ Perfect-it™ Extra Fine Plus spoj sa zvučnom bojom označenom žutim jastučićem. Postavite stroj na najmanju moguću postavku RPM-a i radite vrlo pažljivo.