3M Perfect-it™ sustav za poliranje s kodiranjem u bojama

 • 3M Perfect-It™ sustav za poliranje u boji upotrebljava se za uklanjanje ogrebotina i dobivanje visokog sjaja bez oštećenja površina. Proizvodi su osmišljeni tako da se međusobno upotpunjuju, a kodiranje u boji osigurava uporabu prave smjese/paste s ispravnim pjenastim jastučićem, kako bi se postigli najbolji rezultati.

Videozapis grubog i finog poliranja automobila


Grubo poliranje


 • Grubo poliranje
  • Nanesite malu količinu 3M™ Perfect-it™ Fast Cut Plus ekstremne smjese (PN51815 od 1 kg ili 51816 od 0,5 kg) ili Fast Cut Plus smjese (PN50417) na odgovarajući pjenasti jastučić zelene boje, stavite jastučić na ploču i pokrenite stroj za poliranje.
  • Za zemljopisna područja s višim temperaturama, upotrijebite 3M™ Perfect-it™ Fast Cut XL smjesu (PN51052) za duže vrijeme uporabe na otvorenom.
  • Idealni RPM raspon: 800 - 1200 RPM - za ca. 2 x 10 sekundi, ovisno o stanju stvrdnjavanja / tvrdoći bistrog sloja. 

  Za najbolje rezultate: postavite stroj ravno na površinu i samo ga lagano pritisnite, a kako postupak sjedinjenja privodite kraju smanjujete pritisak.

 • Kontrola koraka: Koristite 3M™ Finish Control Spray (PN55535) za uklanjanje svih složenih ostataka i provjerite da li su ogrebotine uklonjene dovoljno. Ako je potrebno, ponovite korak miješanja kako biste izbjegli bilo kakav "povratak" ogrebotina u kasnijoj fazi.

Poliranje


   • Pričvrstite 3M™ jastučić za poliranje s visokim sjajem (žute boje) na stroj za poliranje (brzina: 1.200 – 1.800 o/min) i na podlogu nanesite smjesu 3M™ Perfect-it™ III Extra Fine (PN80349).
   • Postavite jastučić na ploču, pokrenite stroj i pomičite ga preko ploče dok ne postignete visoki sjaj – vrijeme pribl. 20 s, ovisno o tvrdoći prozirnog sloja. Prema kraju postupka poliranja povećavajte broj okretaja u minuti.

Završni premaz - posebno je potreban za tamne boje


   • Za postizanje najboljih rezultata i uklanjanje brazda i holograma, osobito na tamnim bojama, preporučuje se u završnom koraku upotrijebiti proizvod 3M™ Perfect-it™ Ultrafina™ (PN50383).
   • Prijeđite na jastučić za poliranje s visokim sjajem 3M™ Perfect-it™ Ultrafina™ (plave boje) i na njega nanesite pastu tako da prekrije cijeli jastučić.

   Napomena: previše suhi postupak neće vam dati rezultate bez brazdi! Nemojte primjenjivati prekomjerni pritisak – samo pokrenite jastučić preko površine tako da izdašno pokrijete cijelo područje.

   Kako biste očistili područje, obrišite ga iznimno mekom krpom 3M™ Perfect-It™ plave boje.