Zaštita za kožu i tijelo za rad na popravku štete nastale sudarom

 • U uobičajenim uvjetima vaša je koža sposobna sama si pomoći i zacijeliti, ali to ne znači da je nepobjediva. Zaštitni sloj kože uvijek mora održavati određenu razinu vlage i masti da bi mogao ispravno funkcionirati. Samo u tom slučaju njezina elastičnost i zatvorena površina mogu spriječiti potencijalno štetne tvari da uđu kroz barijeru.

 • Nježno čišćenje kože - njega kože

  Čišćenje kože uvijek treba biti temeljito, ali istovremeno nježno kao što je moguće. Pazite da su na vašem radnom mjestu dostupne tvari za čišćenje kože, kao i proizvodi koji podržavaju zaštitnu funkciju vaše kože.

  Idealno zaštitite vašu kožu krema za zaštitu kože (bez silicija!). Ovime podupirete kožu da spriječite pričvršćivanje nečistoće i smole i lagano čišćenje.

  Bez obzira koliko dobro pre-zaštitite, brinite za vašu kožu nakon što je vaš radni dan jednako važan. Nakon temeljite čišćenja vaše kože, pazite da je uvijek u potpunosti osušite i između prstiju i upotrijebite hidratantnu krema koja se brzo apsorbira u vašu kožu.

 • Prljavština na koži

  1.) Prljavština na koži

 • 2) Soap / cleaning material encapsulates dirt

  2) Sapun / materijal za čišćenje kapsulira prljavštinu

 • 3) Isperite prljavštinu s pomoću vode

 • Tjelesna zaštita

  Kada dobivate zaštitnu odjeću za tijelo, obratite pozornost na dobivanje kvalitetnog materijala koji je izrađen od lagane tkanine koja prozračuje kako bi se spriječilo pregrijavanje i omogućilo udobno rad. Obratite pažnju i na odgovarajuću klasifikaciju proizvoda za svoj posao.

 • Rukavice

  Za većinu poslova u autolakirnici, rukavice izrađene od nitrilne gume ili vinila (ili prekrivene tim materijalima) štite od mnogih otapala. Obavezno ih nosite tijekom radnih zadataka poput miješanja punila, mjerenja i miješanja boje ili nanošenja boje/punila. Rukavice je također potrebno nositi tijekom rada s materijalima koji su topivi u vodi.

  Radnici u autolimariji moraju štititi svoje ruke od mehaničkih ozljeda poput porezotina, ali i od kemijskih utjecaja od ulja, ljepila, sredstava za čišćenje, sredstava za brtvljenje itd.

  Za pojedinačne zadatke dostupan je široki asortiman rukavica, pa uvijek pripazite da imate ispravnu vrstu rukavica i promijenite ih s obzirom na zadatak.

 • Zaštitna obuća

  Sigurnosne cipele za vaš rad trebaju biti robusne i elektrostatički disipative. Naročito u spremištu za raspršivanje ili na područjima s metalnim rešetkama potrebno ih je nositi. Kada radite s bilo kojim teškim predmetima koji bi mogli potencijalno pasti, također se preporučuju čepovi čelika.