Osobna zaštita u autolimariji i autolakirnici

 • Na 3M ne uzimamo sigurnost zdravo za gotovo. Zdravlje i dobrobit vaše radne snage ovise o tome. Stoga, suradnjom s kvalificiranim stručnjacima za sigurnost, partnerima i klijentima, naši ljudi se obvezuju da ćemo vam pomoći da stvorite okruženje koje štiti vašu radnu snagu - učinkovito, učinkovito i ekonomično.

  Osobna zaštita od potencijalno štetnog bojenja boja, prašine i buke mora biti prioritet. 3M može pomoći u prepoznavanju odgovarajuće osobne zaštitne opreme (PPE), uključujući ispitivanje kvalitete zraka i respiratornog lica, savjetovanje o zakonskim obvezama zdravlja i sigurnosti i sigurniju radnu praksu.

U vašem je osobnom interesu...

 • Vaše zdravlje je vaše najvažnije sredstvo i vaša je odgovornost vašeg poslodavca da se brine o tome kako bi pridonijela vašem boljitku i sposobnosti za rad i rad.

  Osim vašeg cjelokupnog tijela, tjelesnog zdravlja i dobrobiti, posebnu pažnju treba posvetiti zaštiti vitalnih organa, jer je šteta ovdje često nepopravljiva. One zaslužuju posebnu pažnju i pažnju.


 • Koža

  Jedan od vaših vitalnih organa je vaša koža, koja je i najveći organ svih. Ona štiti od kemijskih, fizičkih i bakterijskih utjecaja, sudjeluje u metaboličkim funkcijama i omogućuje toplinsku regulaciju vašeg tijela. Osim toga, pomaže osjećati i doprinijeti prepoznavanju "" opasnosti "" vašem tijelu zbog svoje sposobnosti da osjetite strukturu, temperaturu, bol ...

  Za odraslu osobu vaša koža je otprilike veličine 2 m2 i cca. 1/6 tjelesne težine. Koža ima samo debljinu od 1-4 mm, dok je najvažniji dio, vanjska koža ima samo debljinu od 0,02 mm!

 • Oči

  Vaše je oko ključ vizualnog svijeta. Savršeno kao i priroda, visoko osjetljivo oko ima prirodnu zaštitu poput vjeđa, trepavica i suzne tekućine koja štiti od utjecaja poput prašine ili prljavštine. Ti su zaštitni mehanizmi dovoljni samo u „uobičajenim” prilikama - kada oči nisu izložene radnim okruženjima poput autolakirnice ili autolimarije. Tamo je obavezno nositi zaštitne ili sigurnosne naočale.

 • Uho zapravo kombinira dva bitna osjetila u jednoj: vašu sposobnost slušanja i tjelesnu ravnotežu. Zdravo sluha omogućuje vašu verbalnu komunikaciju, kao i rano prepoznavanje bilo koje opasnosti primjećivanjem zvučnih signala. Vaš osjećaj ravnoteže omogućuje bilo kakve uspravne pokrete.

 • Disanje podrazumijeva apsorpciju kisika i resorpciju ugljičnog dioksida iz tijela. Manjak kisika u zraku dovodi do manje opskrbe kisikom tjelesnih stanica i sprečava ili blokira vitalne funkcije. Manjak kisika ne može se izravno primijetiti ljudskim osjetilima - uvijek je potrebno osigurati da dišni organi funkcioniraju normalno.