Pogodnosti

Pregled ukupnih primanja u 3M

Razvijte svoje sposobnosti izazovnim radom u jednoj od vodećih svjetskih kompanija te budite nagrađeni za svoj trud. Kada ste izvrsni na poslu koji volite, to pridonosi uspjehu kompanije 3M i stvara još više uspjeha za vas. Pogledajte oko sebe i vidjet ćete da smo okruženi nadahnjujućim prilikama.

 • Naš paket primanja i pogodnosti uz plaću nazivamo „Ukupna primanja u 3M”

  Ukupna primanja u 3M kompaniji obuhvaćaju niz programa čiji je cilj privući, zadržati i motivirati zaposlenike s visokim učinkom, a o kojima ovisi rast i uspjeh kompanije. Ukupna primanja u 3M kompaniji obuhvaćaju sljedeća tri dijela:

  Vaša plaća. Za svoj trud budite nagrađeni konkurentnom osnovnom plaćom i promjenjivim bonusom koji je povezan s učinkom kompanije i pojedinca.

  Vaše pogodnosti uz plaću. Živite najbolje što možete uz jedinstvene resurse i visokokvalitetne pogodnosti uz plaću. Opcije zdravstvenog, stomatološkog i oftalmološkog osiguranja, štednja i mirovinsko osiguranje, kupovina udjela u tvrtki po posebnim uvjetima za zaposlenike tvrtke 3M i brojni drugi resursi mogu vam poboljšati život i u fizičkom i financijskom smislu.

  Vaš život u kompaniji 3M. Napredujte kroz izazovan rad, vodeći važne projekte, radeći s raznolikim, talentiranim ljudima i otkrivajući beskrajne mogućnosti za razvijanje svojih vještina – dok istovremeno uživate u brojnim povlasticama, programima i resursima koji su vam dostupni.

Vaša plaća

 • Kada vas plaća 3M, daje vam se priznanje za vaš svrsishodni doprinos poslovnim rezultatima 3M. Kako bismo osigurali da se naša primanja podudaraju s našom željom da budemo konkurentni, 3M redovito provodi usporedne analize plaća i dodataka na plaću u odnosu na druge kompanije usporedive veličine.

  Vaša primanja mogu se sastojati od dva dijela: osnovna plaća i promjenjivi dio plaće. Osnovnu plaću dobivaju svi zaposlenici, a promjenjivi dio plaće nudi se pogodnim zaposlenicima i može uključivati godišnje bonuse, prodajne bonuse i druge bonuse.

  Raspored godišnjeg neprodajnog bonusa (Annual Incentive Plan ili AIP)
  Godišnji neprodajni bonus (AIP) usklađuje jedan dio plaće pogodnih zaposlenika s radnim učinkom kompanije, poslovne jedinice i pojedinca. U većini slučajeva pogodni ste za AIP ako ste aktivan službenik 3M kompanije koji prima plaću. Zaposlenici koji su pogodni za primanje prodajnog bonusa ne sudjeluju u AIP-u.

  Prodajni bonus
  Plaća svakog prodajnog predstavnika sastoji se od osnovne plaće i prodajnog bonusa, koji se isplaćuje mjesečno ili kvartalno, ovisno o poslu koji obavljate.

  Dugoročni raspored bonusa (Long-Term Incentive Plan ili LTIP)
  Zaposlenici menadžerske (ili istovrijedne) razine pogodni su za primanje udjela u kompaniji na temelju njihove razine odgovornosti, individualnog doprinosa i učinka u rukovođenju.


Vaši dodaci na plaću

 • Pogodnosti zdravstvene zaštite još su jedan važan dio paketa ukupnih primanja 3M kompanije. Pružamo sveobuhvatne, kvalitetne pogodnosti vama i članovima vaše obitelji koji ispunjavaju uvjete. Ako ispunjavate uvjete, možete koristiti veći dio pogodnosti osiguranja 3M od prvog dana zaposlenja. 3M pruža jednako osiguranje istospolnim supružnicima zaposlenika, kao i supružnicima suprotnog spola.

  Zdravstvene, stomatološke i oftalmološke usluge
  Zdravstveno osiguranje 3M nudi zdravstvene, stomatološke, oftalmološke usluge i lijekove na recept. Sva zdravstvena osiguranja 3M stopostotno pokrivaju preventivnu zdravstvenu zaštitu koju pružaju davatelji usluga pod ugovorom.

  Premije medicinskog i stomatološkog osiguranja 3M oduzimaju se od plaće prije oporezivanja, putem automatskog umanjenja plaće.

  Računi za naknade zdravstvene zaštite i obiteljske skrbi Naši računi za naknade omogućavaju vam da uštedite neoporeziv novac kako biste platili određene troškove zdravstvene zaštite i/ili obiteljske dnevne skrbi koji nisu plaćeni iz zdravstvenog osiguranja 3M.

  Životno osiguranje
  Kako bismo pomogli u zaštiti vaše financijske sigurnosti, 3M također nudi niz životnih osiguranja i osiguranja za slučaj nesreće za vas i članove vaše obitelji koji ispunjavaju uvjete. 3M daje osnovno životno osiguranje i osiguranje za slučaj smrti ili ozljede bez ikakvog troška za vas. Ostala opcionalna životna osiguranja pokrivena su po grupnim cijenama.

  Plan za kupovinu udjela u tvrtki za zaposlenike (General Employee Stock Purchase Plan ili GESPP)
  Plan za kupovinu udjela u tvrtki za zaposlenike (GESPP) nudi pogodnim zaposlenicima mogućnost da mjesečno kupuju udjele u 3M po cijenama s popustom putem praktičnog odbitka od plaće. Cijena udjela kupljenih u sklopu Plana GESPP je fiksna na početku svakog mjeseca i uključuje popust od 15% na završnu prodajnu cijenu dionice 3M na prvi dan trgovanja na burzi u mjesecu. Zaposlenici koji ispunjavaju uvjete, općenito mogu odabrati iznose od 3 do 10 posto svojih primanja.


 • Ovaj dokument nije službeni dokument o programima primanja, te u slučaju bilo kojeg nepodudaranja, nedosljednosti ili nejasnoće između ovih podataka i službenih dokumenta, odredbe službenog dokumenta prevladavaju. 3M pridržava pravo promjene, izmjene i dopune ili ukidanja programa pogodnosti uz plaću, u cijelosti ili u dijelu, u svako doba. Primitak ovoga dokumenta ili upotreba izraza „vi” ne ukazuju na to da ste pogodni za ovaj program. Samo oni pojedinci koji ispunjavaju uvjete i druge kriterije sadržane u službenom dokumentu mogu sudjelovati u programu.