Popravak karoserije

Popravak karoserije

Trendovi u proizvodnji automobila

 • U posljednjih 10 do 15 godina, tipovi čelika visoke čvrstoće značajno su prerasli u upotrebu standardnog čelika i ostalih željeznih materijala. Isto tako lagani materijali kao što su aluminijski i kompozitni materijali jasno su rasli u upotrebi.

  Unutar svakog modernog automobila, sada ćete naći područja visoke čvrstoće materijala pored materijala koji su posebno dizajnirani da apsorbiraju bilo koji utjecaj na zaštitu putnika vozila.

  Korištenje čelika visoke čvrstoće također omogućuje smanjenu debljinu ploče kako bi se smanjila težina automobila, ali paralelno održavala visoke standarde sigurnosti sudara.

Popravak karoserije
 • Druga promjena se događa u načinu na koji se stvaraju karoserije - zbog novih materijala naći ćete manje točkastog zavarivanja, ali povećano korištenje ljepila i zakovica koje također određuju različite nove metode popravaka kao što je povećana uporaba brašnanja i kombinirana uporaba ljepila s zakovicama.

  Rezultat toga mijenja način na koji se modernim automobilima treba popraviti:

  Vrlo čvrsti čelici reagiraju na osjetljiviji na toplinski stres, a smanjena debljina ploča zahtijeva preciznije metode brušenja i brušenja kako bi se spriječio gubitak strukturne cjelovitosti.


 • Brušenje i grubo brušenje u autolimariji

  Trupovi brušenja i brušenja mogu se odvojiti na nekoliko područja: 

   1. uklanjanje boje prije zavarivanja ili lijepljenja kako bi se materijal spuštao do gola kako bi se popravio.
   2. Rad s metalom za uklanjanje linija za zavarivanje ili mjesta.
   3. Rezanje metala.
  •  
  • Za sve ove aktivnosti, 3M nudi rješenja koja pomažu povećati vašu produktivnost i omogućiti lagano prebacivanje na površinu boja za konačno doradno poslovanje.
 • Zamjena i postavljanje vjetrobranskog stakla

  Raspon jednostrukih poliuretanskih ljepila, namijenjenih za vjetrobransko staklo, lijepljenje bočnih i stražnjih prozora. Jednostavan za istiskivanje s 3M™ aplikatorima, ljepilo dolazi u različitim veličinama vrećica i uloška. Dostupne su tri inačice koja omogućuju vožnju od jednog, tri ili osam sati.

 • Procesi brtvljenja spojeva u autolimariji

  3M nudi niz rješenja za brtvljenje brtvljenja za vaše potrebe za refinishom - u kombinaciji s različitim aplikatorima, što osigurava da se različite završnice mogu postići kako bi odgovarale izgledu OEM. Budući da se radi o standardnim šavovima, mokrim-mokrim procesima ili sprejnim šavnim brtvilima, 3M raspon nudi širok izbor.

 • Lijepljenje ploče i strukturalno lijepljenje

  Gdje god nije moguće puni postupak zavarivanja ili nije poželjno ugraditi ne-strukturni zamjenski dio u automobil, možete jednostavno upotrijebiti postupak popravka 3M ploče lijepljenja.

  Kad god trebate iskoristiti stvarno strukturno ljepilo za lijepljenje, proces 3M za Impact Resistant Structural Adhesive je postupak po vašem izboru. Nekoliko OEM-a to je odredilo za apsorpciju energije snaga sudara; ovo se ljepilo može koristiti i na konstrukcijskim dijelovima.

 • Nanošenje zaštitnih završnih premaza

  3M™ Accuspray™ tlačno prešano HGP spreja za pištolj i PPS™ tlačni spremnici dizajnirani su za viskozne premaze kao što su zaštita od podvozja, visokotlačni temeljni premazi i premazi od kamena.

  Sposobnost kontrole debljine i završne obrade, sustav omogućuje minimalni otpad u proizvodu i vremenu, što ga čini učinkovitim i učinkovitije - i dodatno se svako čišćenje svodi na minimum. Glave / mlaznice za atomizaciju Accuspray™ omogućuju primjenu različitih teksturiranih premaza, što znači da možete jednostavno podudariti nekoliko različitih OEM tekstura kako biste dobili završetak koji vam je potreban.

 • Zaštita od korozije s pomoću voska

  S današnjim evoluirajućim podlogama koji se koriste u automobilskoj konstrukciji, industrijske organizacije i OEM-i podjednako određuju upotrebu voska za šupljine kako bi se spriječila korozija.

  Vosak od 3M™ unutarnjih šupljina, amber ili transparentan, jednostavan je i učinkovit način osiguranja zaštite od korozije, jednog od najvažnijih dijelova popravaka u automobilu.